De pedicure

Vrijheid en Ambitie: Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken

(mahatma gandhi)

Ik ben Inge Arendsen – Pelskamp. Vanaf april 2015 ben ik bezig als zelfstandige pedicure in mijn praktijk. Toen ik aan de pedicureopleiding begon had ik niet kunnen bedenken dat ik zo enthousiast zou worden over het pedicure vak. Zo enthousiast zelfs dat ik mij verder ben gaan bekwamen in dit vak. Vanaf januari 2017 mag ik mijzelf Medisch Pedicure noemen. Een Medisch Pedicure behandelt diabetische en reumatische voeten en ook risicovoeten die zijn ontstaan als gevolg van hart-en vaatziekten, ouderdom en verwaarlozing. Maar ook Spasmen en Neuropathie als gevolg van MS en Parkison behandelt de medische pedicure.

Ik ben professioneel opgeleid om het ingewikkelde voet- en nagelproblemen aan te pakken door middel van specialistische technieken. (klikt u even door) zoals nagelbeugels en het maken van orhteses. Deze technieken zijn echt een verdieping van mijn vak waardoor mijn enthousiasme nog groter is geworden.

Onze voeten zijn een heel belangrijk onderdeel van ons lichaam. Ik word vrolijk als ik mensen (blijvend) van hun pijn kan verlossen. Ik word blij als ik iets kan betekenen in het oplossen van voetklachten. Daarnaast vind ik het fantastisch als men naast klachten ook nog eens met goed verzorgende voeten de deur uitloopt.

Ik ben lid van de brancheorganisatie ProVoet, wat betekent dat ik een branche erkend diploma heb. Ook werk ik volgens de Richtlijnen en Code van de Voetverzorger ontwikkeld door Provoet en het Hoofd Bedrijfschap Ambachten.

Ieder mens is uniek. Iedere voet is uniek