Technieken

Nagelprothese technieken
De nagelprothese of kunstnagel kan de hele of een deel van de nagelplaat vervangen Deze techniek is toepasbaar bij nagels die gescheurd, beschadigd of getraumatiseerd zijn. De prothese beschermt de teen en zorgt ervoor dat uw eigen nagel weer goed kan groeien. Daarnaast biedt het een oplossing bij ingroeiende nagels.

Gel en acryl kent zowel medische als cosmetische toepassingen Schimmelnagels hebben vaak een verstoorde groei. De misvormde nagels zorgen ervoor dat mensen zich vaak schamen voor hun voeten. Met een kunstnagel kan ik deze schimmelnagel corrigeren zodat uw nagels er weer voortreffelijk uitzien!

Ondertussen kunt u gewoon verder gaan met uitwendige behandeling van de mycose nagel. Het is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Orthese
Orthese is op maat gemaakt siliconen stukje dat er voor zorgt dat bepaalde delen van de tenen drukvrij komen te liggen of beschermd dienen te worden.

Vilttechniek
Vilttechniek is tijdelijk drukvrij leggen van een pijnlijke plek. Meestal tegen het vormen van eelt of likdoorn of om de huid rust te geven en zich kan herstellen. Door deze techniek kan tijdelijk pijnvrij gelopen worden Maar ook door wrijving kan pijn ontstaan. Als men lang moet staan of op hakken loopt kan door deze techniek de dag pijnvrij worden doorstaan.

Nagelbeugel
Bij het ingroeien van de nagels kan ik een nagelbeugel bij u plaatsen. De beugel corrigeert de groei waardoor er drukvermindering en ingroei voorkomt. Door een beugel te plaatsen wordt de nagel geleidelijk uit de nagelwal omhoog getrokken. Het plaatsen van een beugel is geen pijnlijke behandeling en kan direct verlichting geven.